GEELSE SCHOLENCROSS : VAN BEWEGINGSFESTIJN NAAR TOPATLETIEK

Op 12 oktober 2015, over deze onderwerpen: Onderwijs, Sport
scholencross

Elk jaar weer vergasten de mensen van de Geelse sportdienst onze Geelse leerlingen op een heus atletiek-loopfestijn op de terreinen van de Leunen. Dit in samenwerking met GAC (Geelse Atletiekclub)
Een mooi aanbod aan bewegingsactiviteiten, een prima sportsfeer, vele supporterende ouders en familie, een thriller van een loopwedstrijd maar vooral het Olympisch motto : ”Meedoen is belangrijker dan winnen!”
Dat wordt ook telkens duidelijk als de laatste lopers de aankomst in zicht krijgen. Zij worden zo mogelijk nog meer aangemoedigd dan de snelle lopers.

Onze Geelse sportdienst en GAC zijn natuurlijk na al die jaren wel wat gewoon maar ook dit jaar was het een toporganisatie.
En dat jongeren die op zulke sportevenementen  proeven van het sporten aangezet worden om zelf aan de slag te gaan, konden we lezen  in de Gazet van Antwerpen van deze week :

Geel - Ruud Livens en Hasse Van Dijck hebben voor een primeur gezorgd bij de Geelse Atletiekclub. Zij veroverden de eerste medailles ooit op een Belgisch kampioenschap bij de jeugd.

Bij het verspringen voor pupillen jongens waren Stan Vandersteen, Stef Helsen en Ruud Livens geselecteerd, drie atleten van Geel bij de beste zestien van België.

http://www.gva.be/cnt/dmf20150927_01889719

Ook tijdens de schoolinspecties van de Vlaamse gemeenschap krijgen we in onze Geelse scholen telkens bewondering en appreciatie voor het programma “Sport op school” door onze sportdienst. Ik durf stellen dat Geel hier een voorbeeld is voor gans Vlaanderen. Zwemmen, allerlei sportinitiaties, sportdagen enz. en alles met eigen monitoren en begeleiding én betaalbaar voor de ouders.

Dus dankjewel Geelse sportdienst voor jullie schitterend werk.

Samen met mijn collega raadslid Patrick Engelen was ik aanwezig om te supporteren maar ook om het belang van sport op school in de verf te zetten.

Schepen Bart Julliams.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is