N-VA Geel stelt lijsttrekker Vera Celis en lijstduwer Benny Eyckmans voor

Op 17 oktober 2017, over deze onderwerpen: Partij

Een klein jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen presenteert N-VA Geel alvast haar lijsttrekker en lijstduwer. Huidig burgemeester Vera Celis zal de Geelse N-VA-lijst trekken. De lijstduwer wordt Benny Eyckmans, fractievoorzitter van N-VA in de Geelse gemeenteraad.

Op 16 oktober, een klein jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, bracht Jan Jambon, N-VA-minister van binnenlandse zaken, een bezoek aan Geel om zijn veiligheidsbeleid aan de Gelenaars toe te lichten. N-VA Geel maakte van de gelegenheid gebruik om haar lijsttrekker en lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor te stellen. Burgemeester Vera Celis zal de Geelse N-VA-lijst trekken, terwijl fractievoorzitter Benny Eyckmans de lijst zal duwen. 

Burgemeester Vera Celis is voor vele Gelenaren uiteraard geen onbekende. Samen met haar schepencollege maakte zij van Geel de laatste 5 jaren een veiligere en groenere stad en stelde ze budgettair orde op zaken. Onder haar vleugels verbeterde de veiligheid in Geel. Zo zorgde zij voor de invoering van een permanente camerabewaking in het stadscentrum. Onlangs mocht zij ook in de studio’s van Radio 1 het ambitieuze Geelse ruimtelijk beleidsplan gaan toelichten. Met dit plan, dat ervoor zal zorgen dat Geel ook met een groeiende bevolking nog lang een groene en gezellige stad zal kunnen blijven, zorgde zij voor een primeur in Vlaanderen. Naast burgemeester is Vera ook Vlaams volksvertegenwoordiger. Als oud-leerkracht legt zij zich voornamelijk toe op onderwijsdossiers. 

Benny Eyckmans, fractievoorzitter voor N-VA in de gemeenteraad, is een manusje van alles. Naast de gemeenteraad, zetelt hij ook in de OCMW-raad en de politieraad. Dankzij deze brede betrokkenheid, heeft hij een breed inzicht in wat er allemaal speelt en leeft in Geel. Vanuit de gemeenteraad en de OCMW-raad heeft Benny ervoor kunnen zorgen dat N-VA Geel zijn stempel kon drukken op een hele resem dossiers: onze stadsbrouwerij  en initiatieven naar Geelse streekbieren, stadstuintjes, wijkcomposteren, het bijen-en bomenplan, het beschermen van trage wegen, sociale koopwoningen, de activering van leefloners, enzovoort.

Ons N-VA-verhaal voor Geel is nog lang niet klaar”, aldus Benny Eyckmans, “tijdens de volgende legislatuur wens ik me persoonlijk in te zetten voor onder andere de vergroening van bouwprojecten en openbare ruimtes, duurzame stadsdistributie, de activering van leefloners, de aanpak van sociale fraude, en verdere energiebesparingen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is