N-VA Geel wenst de mogelijkheden van het nieuwe veiligheidscentrum optimaal te benutten.

Op 6 juli 2012

Het nieuwe Geelse veiligheidscentrum dat volop in aanbouw is, gaat verschillende diensten – o.a. de brandweer, de politie en het Rode Kruis – huisvesten op één site. Voor een vlotte werking en coördinatie is het bijeenbrengen van deze diensten van cruciaal belang. De Geelse bevolking zal zich in de toekomst nog meer verzekerd weten van een optimale dienstverlening op gebied van veiligheid.

Accuraat ingrijpen bij calamiteiten is belangrijk, het voorkomen ervan is minstens van even groot belang. N-VA Geel wil dan ook de mogelijkheden die het nieuwe centrum biedt, maximaal inzetten op een goed onderbouwd ‘preventiebeleid’. Het centrum is de plaats bij uitstek om infosessies rond brand- en inbraakpreventie te organiseren, alsook om veiligheids- en EHBO-vorming te geven, en dit voor diverse doelgroepen (schoolgaande kinderen, senioren, bedrijven, …). Communicatie en informatie kunnen veel kosten en leed voorkomen.

“De geconcentreerde expertise op één locatie moet een belangrijke troef zijn ten dienste van de ganse Geelse bevolking”, aldus N-VA Geel.

Daarom is het ook jammer dat de inplanning van een regionale huisartsenwachtpost  niet kon gebeuren omdat de plannen daarop niet voorzien waren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is