N-VA op bezoek bij de Stedelijke werkplaatsen

Op 17 december 2013

Op vraag van de N-VA-fractie werd er een bezoek georganiseerd voor alle gemeenteraadsleden aan de Stedelijke werkplaatsen. 

Omdat ook de Stedelijke werkplaatsen niet ontsnappen aan het herstelplan wilden we als raadsleden goed geïnformeerd zijn over de zaken waarover we dienen te beslissen, o.a. werking, personeel, locatie, enz.

Na een hartelijk ontvangst kregen de raadsleden een overzicht van alle taken en opdrachten waarbij de stadsdiensten betrokken zijn.

De aanwezige diensthoofden en leidinggevenden gaven present om de vragen van de raadsleden te beantwoorden. Al de werkplaatsen en diensten werden bezocht; schrijnwerkerij, loodgieters, garage, magazijn, buitenopslag, wasserij, enz. werden aan kritische blikken onderworpen.

Onze raadsleden waren onder de indruk van de orde en structuur, de planmatige aanpak van de werkplaatsen en de diversiteit aan activiteiten waarvoor de stadsdiensten aangesproken worden. GIS-netwerkgestuurde veegschema's, track & trace van het rollend materiaal voor optimale inzet, geïnformatiseerde strooirondes, enz., alle vragen werden beantwoord.

Immers de Gelenaar staat niet altijd stil bij het werk en de planning die achter deze muren gebeuren.

Een veel weerkerende problematiek is die van strooien bij ijsvorming en sneeuwval, waarbij iedereen natuurlijk ‘à la carte’ wil bediend worden. We weten uiteraard dat die dagen de stadsdiensten al het mogelijke doen en er zo ook voor georganiseerd zijn. We moeten als burgers afstappen van het ‘ik wil nu’ een antwoord of oplossing en wat meer vertrouwen hebben in onze stadsdiensten, en ja … soms duurt dat wat langer. We hebben echt wel specialisten terzake en gemotiveerde mensen aan boord. "Een kast is ook een KAST, met 20-jarige garantie vanwege de schrijnwerker", kregen we te horen … en ze zagen er inderdaad degelijk uit.

 

B. Eyckmans
Fractieleider N-VA Geel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is