N-VA-schepenen willen autodelen aanmoedigen bij grote bouwprojecten

Auto's

N-VA-schepenen Bart Julliams en Pieter Verhesen plannen om projectontwikkelaars bij grote bouwprojecten aan te moedigen tot het mogelijk maken van een systeem van autodelen. Op die manier willen onze schepenen ervoor zorgen dat de verkeersdrukte in het stadscentrum op termijn binnen de perken blijft.

Weinig steden in de Kempen groeien zo snel als Geel. N-VA Geel wil deze bevolkingsgroei opvangen door in de eerste plaats in te zetten op bebouwing en bewoning in het stadscentrum. Zo kunnen we niet enkel de verdere verrommeling en verkaveling van onze mooie stad tegen gaan, maar zorgen we er ook voor dat Geel nog lang haar groene en gezellige karakter zal kunnen behouden.

Deze sterke bevolkingsgroei in het Geelse stadscentrum, zal ongetwijfeld ook een aantal problemen met zich meebrengen. Zo zal er bijvoorbeeld meer druk komen te staan op het aantal beschikbare parkeerplaatsen in het centrum. Bij N-VA Geel zijn we ervan overtuigd dat onder meer platformen van autodelen, waarbij personen die geen auto hebben tijdelijk een auto kunnen huren tegen betaling, een antwoord kunnen bieden op deze uitdaging.

Dit willen onze N-VA-schepenen realiseren door aandacht te hebben voor autodelen bij nieuwe grote bouwprojecten in het stadscentrum. In het nieuwe Ruimtelijke Beleidsplan van onze stad, is opgenomen dat bij grote bouwprojecten de projectontwikkelaar zal worden gevraagd om in ruil iets “terug te geven aan de gemeenschap”, zoals de opname van een polyvalente ruimte in het bouwproject die Geelse verenigingen kunnen gebruiken, of het voorzien van ruimte voor een kindercrèche.

In dat kader willen onze schepenen autodelen opnemen in nieuwe grote bouwprojecten in het stadscentrum. In ruil kan dan het aantal verplichte parkeerplaatsen dat de projectontwikkelaars moeten voorzien worden verminderd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is