Schepen Bart Julliams steekt de handen uit de mouwen op Reggae Geel

Op 13 augustus 2013

N-VA ziet erop toe dat haar mandatarissen niet alleen denken en durven, maar ook DOEN.

 

Meer nog... het daadwerkelijk ondervinden en ervaring opdoen op het veld is essentieel voor het beleid dat onze partij wil maken. We konden onze schepen van Milieu en Duurzame Ontwikkeling Bart Julliams dan ook vrijdag(nacht), zaterdag en zondagnacht de handen uit de mouwen zien steken op Reggae Geel.

 

De stad ondersteunde het festival met betrekking tot hun milieubeleidsplan zowel structureel als flankerend en er werd reeds op voorhand duchtig vergaderd. Het moet gezegd dat Reggae Geel al flink had nagedacht over het afvalbeleid. En zeker het werken met vrijwilligers blijft een schot in de roos.

 

Volgend jaar willen met het bestuur nog meer het ecologische aspect van het festival versterken. Beleid voeren is eerst ondergaan en dus werd er afval geraapt en gesorteerd, containers geledigd, mensen aangesproken en gesensibiliseerd, bekers en PMD ingewisseld en opgeruimd.

 

Hieruit volgen sowieso een aantal conclusies rond betere mogelijkheden om mensen te overtuigen, nieuwe ideeën over de afvalstromen te beheersen, maar ook practische aspecten met betrekking tot afvoer en visbiliteit van de afval.

 

Trouwens ook aandachtspunten met betrekking tot toiletten, geluidsnormen en ook promotie van de kringwinkel werden bekeken.

 

Volgend jaar een nieuw beleidsplan, en opnieuw present om het plan aan de realiteit te toetsen.... U komt en sorteert toch ook ...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is