Workshop sociale economie voor N-VA raadsleden en sympathisanten

Op 2 oktober 2015, over deze onderwerpen: OCMW-raad en sociaal beleid
workshop sociale kruidenier

Op 30 september werd door de OCMW-fractie van N-VA Geel een workshop georganiseerd over sociale economie voor onze mandatarissen uit Geel en omliggende gemeenten.

Door deze werksessies op geregelde tijdstippen te organiseren willen we onze raadsleden scherp houden door hen voldoende kennis én tools aan te reiken zodat er volop kan meegedacht worden over allerlei maatschappelijke zaken.

Naast provincieraadslid Koen Dillen waren collega’s Caroline Janssens van N-VA  Laakdal en Mia Belmans van N-VA Mol eveneens aanwezig.

 

Gastspreker van dienst , met een stevig pak ‘terrein’-kennis van zaken ,was Chris Ooms , algemeen directeur Kringwinkel Zuiderkempen.

Chris Ooms slaagde erin om een zieltogend bedrijf om te buigen naar een gezond werkend bedrijf met een 300 tal werknemers in dienst in diverse trajecten.

Hij presenteerde naast het beleid , de werking en de verschillende statuten van de  medewerkers , ook enkele nieuwe uitdagingen.

Binnen het werkingsgebied wordt volop geëxperimenteerd met diverse werkgelegenheidsvormen .

Het soepatelier , trashdesign , de sociale kruidenier , de sociale campus , de kringkruidenier enz…

Steeds met als hoofdbezorgdheid het welzijn van werknemers in deze sociale tewerkstellingsprogramma’s, met uiteindelijke doel, de begeleiding naar het reguliere arbeidscircuit.

Er volgde een aangenaam debat waarbij diverse ideeën gelanceerd ,op haalbaarheid afgetoetst , en  contacten gelegd werden .  Een workshop die zeker een vervolg zal vinden.

 

Benny Eyckmans

Fractievoorzitter  N-VA Geel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is