Verenigingsleven

Ondanks allerhande trends en maatschappelijke verschuivingen, blijft het verenigingsleven in zijn traditionele vorm het goed doen in Geel. Het is niet omdat tegenwoordig ‘internet overal’ beschikbaar is, dat we allen vastgekluisterd zitten achter onze computerschermen en het daglicht niet meer zien. Misschien hebben we zelfs meer dan ooit behoefte om elkaar te ontmoeten rond gezamenlijke interesses of om met leeftijdsgenoten op te trekken en daar biedt het verenigingsleven een uitweg voor. 

Wat het plaatselijke verenigingsleven bijzonder waardevol maakt, is dat het gedragen wordt door burgers die spontaan initiatief nemen en zich voor alle aspecten van de werking verantwoordelijk voelen. Het zijn vrijwilligers pur sang, die wars van enig eigenbelang zorg dragen voor hun leden, vrienden, activiteiten en hun vereniging. 

N-VA Geel wil daarom het verenigingsleven ten volle ondersteunen. 

Nieuws over dit onderwerp

Stadsbestuur volgt voorstel kindergemeenteraad

Eind 2016 besliste de kindergemeenteraad dat er extra verlichting moest komen in de Veestraat.  Via deze weg rijden immers heel wat voetballertjes naar de training of wedstrijden van KFC Zammel. In de …