Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout investeert fors in ANPR

Op 15 juni 2019, over deze onderwerpen: Veiligheid
ANPR camera Veligheid

Recent vroeg een koppel de 1000e gratis diefstalpreventieadvies aan. De ideale gelegenheid om tijdens de voorbije politieraad de vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Zij staan de politiezone namelijk bij op het gebied van diefstalpreventie advies. 

In onze zone wordt 92% van de diefstalpreventie adviezen spontaan aangevraagd, de overige 8% na een inbraak of incident. Opmerkelijk want in andere zones zijn de cijfers net omgekeerd. We kunnen hier spreken van een primeur voor België en dit dankzij de inzet en focus van de politiediensten in onze zone. 

Daarnaast investeert onze politiezone in bijkomende ANPR camera’s voor de bewaking van het grondgebied. Dit kan door de ondersteuning van 460.000 euro vanuit het verkeersfonds. ANPR camera’s worden o.a. gebruikt voor het opsporen van rondtrekkende dievenbendes, het opsporen van gestolen wagens, onverzekerde voertuigen. Zo leverden de reeds aanwezige ANPR camera’s in Geel al de sleutel tot het oppakken van gezochte personen en het oplossen vluchtmisdrijven. Momenteel wordt verder onderzocht waar de nieuwe ANPR camera’s het beste komen. 

N-VA Geel zette dit al tijdens het vorige bestuursakkoord mee op de kaart en ook tijdens deze bestuursperiode staat veiligheid hoog op de agenda. We zijn dan ook verheugd met de verdere uitrol van het systeem. Deze investeringen moeten mee bijdragen aan een adequatere politiewerking en verhoogde veiligheid in onze stad. 

 

“Interesse voor een job als vrijwilliger in de zone, laat het horen aan de politie want veiligheid is immers een “gedeelde” zorg van burger en politie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is