De startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen is er ...

Op 12 augustus 2019

De startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen is publiek beschikbaar en bevat een aantal ambitieuze passages waar we als lokale afdeling alleen maar tevreden kunnen over zijn, zoals

  • De Vlaamse Regering wil de volgende jaren minstens 120.000 Vlamingen extra aan een job helpen.
  • We breiden City of Things, de proeftuin voor de stad van de toekomst, verder uit in heel Vlaanderen.
  • Het Vlaamse onderwijs heeft altijd tot de top behoord en dat moet zo blijven. Het streven naar excellentie - het maximale halen uit de talenten van elke leerling - moet primeren boven een verkeerd begrepen gelijkheidsstreven dat leidt tot nivellering en niveauverlaging.
  • Wie aanspraak wil maken op de Vlaamse sociale bescherming en andere sociale voordelen, moet eerst vijf jaar ononderbroken, wettig en werkelijk in het land verbleven hebben en moet zich ten volle bekennen tot en inschakelen in onze Vlaamse gemeenschap.
  • Willen we onze Vlaamse vleugels in alle vrijheid kunnen uitslaan, dan mogen we ons niet langer laten afremmen door institutionele hindernissen, moeten we onze Vlaamse autonomie voluntaristisch invullen en de weg voorbereiden naar een institutionele paradigmashift.
  • We hebben de ambitie om Europese koploper in waterstof te worden en zetten ons in voor een 100 procent circulaire economie.

Als lokale afdeling zijn we enorm enthousiast met de voorstellen die op tafel liggen en zien we een prachtige samenwerking tegemoet met de nieuwe Vlaamse ploeg.

De volledige tekst kan je lezen in de bijlage bij dit nieuwsbericht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is