Extra bussen voor Gelenaars dankzij N-VA-minister Ben Weyts

Op 15 september 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit
Extra bussen voor Gelenaars

Onze N-VA-minister van mobiliteit investeert in extra bussen voor de Gelenaars. Vanaf dit najaar worden op drukke momenten extra bussen ingezet op lijn 510 (Geel-Heist o/d Berg-Mechelen) en op lijn 490 (tussen Turnhout-Geel-Aarschot).

Vanaf september investeert Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts in extra bussen op drukke trajecten. Hiervoor maakte de minister een bedrag van 1,5 miljoen euro vrij. Ook de Gelenaar zal hiervan een graantje meepikken.

Tijdens de spitsuren op schooldagen zullen er twee extra bussen worden ingezet op lijn 510, tussen Geel en Heist-op-den-Berg. Deze bus passeert op verschillende plaatsen in Geel-Centrum, Stelen, Oosterlo, Zammel, Westerlo en Hulshout. Ook op lijn 490 worden tussen Turnhout en Geel tijdens de spitsuren op schooldagen extra bussen ingezet. Deze bus komt ook langs in Ten Aard, Holven, en Geel-Centrum.

Onze Geelse N-VA-schepen van mobiliteit en financiën, Pieter Verhesen, toont zich tevreden over de aanpak van minister Ben Weyts. “Lege bussen die niemand gebruikt kosten de belastingbetaler handenvol geld en brengen onnodig schade toe aan het milieu. Onze minister durft buslijnen af te schaffen die niet of nauwelijks gebruikt worden, en investeert de vrijgekomen middelen deels in extra bussen waar wel vraag naar is”, zegt schepen Verhesen. “Deze typische N-VA-aanpak die duurzaamheid met kostenefficiëntie combineert willen wij de volgende legislatuur op Geels niveau alvast verderzetten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is