Postmortem onderzoek in Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

Op 8 november 2013

Allerheiligen en Allerzielen ten spijt, blijft onze politiezone ook niet gespaard van het nodige leed dezer dagen.

Onze politieraadsleden van N-VA Geel mochten dinsdag vernemen dat er een financieel lijk uit de geldkluis van de politiezone is gevallen…

Enkele onbetaalde huurrekeningen die ineens opduiken waarvan tot voor kort zelfs de huurovereenkomst, voor de periode 2004-2012, in de catacomben van de politie(ke)huizen in Geel verdwenen was. Een achterstallige huur van 534.271 euro tuimelde ineens uit de donkere Novemberlucht.

Wat voor N-VA onbegrijpelijk is dat deze erfenis onverwacht in de schoot van de nieuwe beleidsploeg geworpen wordt. De financiële situatie van de stad is al een zeer groot zorgenkind, deze extra aderlating kunnen we echt wel missen. Het zijn namelijk de deelnemende gemeentes aan de politiezone die pro-rata dit gat dienen dicht te rijden en doet voor Geel een groot deel van de pas gevoerde besparingsronde teniet. Onze mandatarissen doen er alles aan om werkzekerheid en dienstverlening te vrijwaren maar deze oefening, wordt zo zeer zwaar gehypothekeerd.

Helaas moeten we door dit voldongen feit heen, maar dit legt eens te meer een hypotheek op de werkingsmiddelen van de stad. Of hoe acties van vroegere beleidsmensen , tot jaren nadien mogelijks kunnen leiden tot menselijke drama’s , want dienstverlening kost geld en iemand moet dat betalen.

N-VA Geel interpelleerde dan ook uitdrukkelijk dat deze zaken niet door de beugel kunnen en volledig moeten worden uitgezocht zodat ze nooit mee kunnen voorkomen.

De Geelse burger verdient een sterke , efficiente en gemotiveerde veiligheidsdienst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is