Sociale Huisvesting Geel

Op 27 juni 2013

Onze Geelse vertegenwoordiger bij de Kleine Landeigendom (KLE), Benny Eyckmans zorgde samen met betrokken schepen van Ruimtelijke ordening Bart Julliams dat er een kader werd gecreëerd

voor het bouwen van een nieuw sociaal samenwoningsconcept  nadat een recht op voorverkoop op het bewuste pand werd uitgeoefend. Deze locatie op de Pas 194 ,in Geel kan op basis van de eerste inschatting, na renovatie onderdak bieden aan 8 families rondom een centrale binnenplaats waarbij dit als een positieve stimulans betreffende  sociale contacten kan fungeren. (“Ken Uw gebuur” krijgt daardoor een positieve invulling)

Een unieke mogelijkheid waarbij we volgens het coalitiebestuursakkoord, het investeren in diverse woonvormen mee willen aanzwengelen en waar ineens een verouderd pand wordt gerenoveerd waardoor stadsverloedering wordt tegengegaan.

In Geel dient, na een latente periode tijdens  vorige bestuur, op enkele jaren tijd een inhaalbeweging gemaakt te worden op het gebied van sociale koopwoningen om te voldoen aan de opgelegde wooneenheden tegen 2020.

Via onze vertegenwoordiger werden contacten gelegd en heeft KLE ondertussen de komende jaren nog heel wat projecten op stapel gezet o.a. Zammelseweg, Drijzillen, Badhuis Stelen, Gasthuisheide, Pastoor OpdeBeeckstraat, enz….

 

Benny Eyckmans & Bart Julliams

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is