Stad Geel lanceert Geel Zorgt: centraal platform voor coronahulp

Op 24 maart 2020

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen vaak hulp gebruiken. Ook de zorgsector zit met een aantal noden. Tegelijk willen heel veel mensen bijdragen als vrijwilliger. Overal duiken spontane initiatieven op om buren, vrienden, ouderen en kwetsbare inwoners te helpen. De stad lanceert het centraal platform ‘Geel Zorgt’ om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Zo wil de stad solidariteit tussen haar inwoners actief ondersteunen. In Geel zorgen mensen voor elkaar.

Boodschappen doen voor een oudere buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, maaltijden rondbrengen, brieven schrijven, telefoneren met iemand die eenzaam thuis zit of in een woonzorgcentrum verblijft … Op vele manieren kun je iets betekenen voor iemand uit jouw buurt. Of heb je zelf nood aan iemand die naar de winkel gaat voor jou, een maaltijd, of een fijne babbel?

Op www.geel.be/geelzorgt worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kunt bijdragen als vrijwilliger. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen er hun vraag discreet stellen. Mensen die minder vertrouwd zijn met het internet, kunnen ook telefonisch een hulpvraag stellen via het nummer 014 56 73 10 (elke werkdag tussen 10 en 12.30 uur en dinsdagavond tussen 17 en 19.30 uur). Dit nummer is enkel bedoeld voor mensen die wegens de coronacrisis problemen hebben om hun dagelijkse behoeften te vervullen (voeding, medische zorg …) of om door te geven dat je je zorgen maakt over iemand.

Stadsmedewerkers brengen vrijwilligers die zich willen inzetten in verbinding met de noden die er zijn. Vrijwilligers krijgen ook instructies om de hulp veilig te laten verlopen. Bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk kan iedereen nu een gratis verzekering afsluiten op www.vlaanderenvrijwilligt.be. Het platform Geel Zorgt kwam tot stand mee dankzij de inzet van vrijwilligersbeweging Give a Day.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is