Stadtuintjes…… Geel valt in de prijzen

Op 11 december 2014

Door de volgehouden inspanning van schepen Bart Julliams van Milieu en ruimtelijke ordening (N-VA) en zijn diensten is Geel erin geslaagd om het vernieuwende project van stadstuintjes een stevig hart onder de riem te steken. Na enkele afgewezen aanvragen was het nu wél prijs.

Joke Schauvliege, Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, subsidieert namelijk de aanleg van 73 nieuwe of gemoderniseerde volkstuintjes in de Kempen. De stad Geel, had eerder dit jaar een projectoproep van de Vlaamse Landmaatschappij beantwoord en het Geelse project werd door de jury nu wél positief beoordeeld. Deels door het reeds geleverde werk van de stad  ism Lobelia.Stad Geel draagt hier haar steentje financieel in bij en investeert bewust in dit project. De toegekende subsidies dekken slechts maximaal 75% van de totale kostprijs .

Met dit nieuwe initiatief voor volkstuinen kunnen  mensen meer voeling krijgen met gezonde voeding, met smaken, met de eigen productie van voedsel met nutritionele waarde, met actief leven in de buitenlucht, met alternatieve vormen van lichaamsbeweging (tuinieren) en met een actieve levensstijl” aldus de minister

In Geel wordt op basis van een subsidie van 12.547,50 euro voor het project ‘Verbetering volkstuinen Geel - Brukel’ de vorig jaar opgerichte  volkstuin gemoderniseerd. Het project is gelegen op 1 kilometer van het marktplein van de stad Geel en trekt uitdrukkelijk de ecologische kaart. Er komt een verbod op pesticiden, herbiciden en fungiciden. Doordat we een schepen van  dierenwelzijn hebben , zijn we blij dat we als  stad ook de klemtonen op oa fauna en flora kunnen zetten en als dusdanig worden bij de 31 perceeltjes eveneens een bijenhotel en compostbakken voorzien.

Bart Vanherck

Voorzitter N-VA Geel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is