Studiereis De voerstreek

Op 27 april 2011

Provinciegrenzen komen niet altijd overeen met taalgrenzen, een sterk staaltje "Voeren".

Op 23 april jongstleden reed N-VA Geel met een volle bus sympathisanten naar de Voerstreek voor een studiereis. Waarom is het goed leven in de Voerstreek en hoe kreeg burgervader Huub Broers het voor mekaar om met een erg beperkt budget het Vlaamstalige karakter van deze prachtige streek veilig te stellen? Huub vergezelde onze groep en gaf deskundige uitleg over zijn "Voerodroom": ontmoetingsruimtes, culturele centra, renovatieprojecten en vooral een aangename lokale samenleving.

De Voerstreek is een Limburgse parel, niet alleen omwille van haar historisch verhaal,  maar ook o.w.v. haar geografische en culturele rijkdom. Zij strekt zich uit over 6 Voerendorpen, in totaal 18 km lang. Wie herinnert zich niet de perikelen met de gebroeders Happart die op zeer gespannen voet leefden met de Vlaamsgezinden en meer dan eens de confrontatie aangingen met  het VMO en  het TAK? De situatie is er ondertussen fel op verbeterd, mede door de consequente houding van burgemeester Huub Broers die duidelijk door zijn inwoners op handen gedragen wordt.
Net zoals wij is ook Huub gefascineerd door de prachtige natuur, erfgoed van de bovenste plank! Voeren investeert ook in zijn landbouw, in zijn eigen veldwerk en laat elke bezoeker daarvan ruim  meegenieten.

We onthouden vooral van deze studiedag dat samenwerking, rechtlijnigheid en wederzijds respect de beste fundamenten zijn voor een aangename samenleving, iets wat ook N-VA Geel ambiëert in haar verkiezingsprogramma.

Met dank aan onze schitterende gids Huub, zo een goeie hebben wij nog niet gehad!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is