Vervuilende bussen in Geel ... of net niet?

Op 30 januari 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit
De Lijn

Vandaag werd in de media aangekondigd dat ten gevolge van de lage-emissiezone in de stad Antwerpen, De Lijn een verschuiving doorvoert binnen de ingezette bussen. Vanaf 1 februari kunnen de meest vervuilende bussen niet langer in de stad ingezet worden. De Lijn voert daarop een wissel door. Verouderde bussen die nog een Euro-2-normering hebben worden voortaan ingezet op buslijnen buiten Antwerpen. Volgens de beschikbare informatie zou het gaan om slechts 70 bussen op buslijnen met als stelplaats Mol, Westerlo, Heist-op-den-Berg, Aarschot en Tremelo.

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts wil u in dat kader graag informeren dat het zijn bedoeling is om de verouderde bussen met euronorm 2 die dagelijks gebruikt worden nog dit jaar uit roulatie te halen en te vervangen door spiksplinternieuwe bussen. Vlaanderen heeft immers nog nooit zoveel geïnvesteerd in nieuw rollend materieel voor De Lijn. Al die nieuwe bussen zijn bovendien nog nooit zo groen en duurzaam geweest, want deze Vlaamse Regering heeft radicaal gekozen voor een groen aankoopbeleid. Na een tijdelijke periode met euronorm-2-bussen krijgen de betrokken buslijnen met andere woorden binnenkort de nieuwste voertuigen en dat is een forse sprong voorwaarts ten opzichte van vroeger.

De eerste van die nieuwe bussen worden al in maart in gebruik genomen. Op termijn zijn de betrokken gemeenten dus beter af dan vandaag.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is