W3 maakt eindbalans op en zoekt partners voor doorstart

Op 6 november 2014

De stad Geel startte in februari van dit jaar het uitzendkantoor W3 op in een samenwerking met Randstad Diversity en gefinancierd met een projectsubsidie van de federale overheidsdienst Maatschappelijke Integratie. W3 had als specifieke doel om alleenstaande ouders aan werk te helpen. Het was hiermee een uniek project in Vlaanderen.

W3 heeft sinds de start tal van werkzoekende alleenstaande ouders aan een job geholpen.  Concreet betekent dit dat an de 64 aanmeldingen 25 personen aan het werk geraakten via W3, 3 werkzoekenden zijn gestart met een opleiding en 11 personen zijn doorverwezen naar organisaties die hen gespecialiseerd begeleiden.

De initiatiefnemers zijn trots op deze resultaten gezien de korte termijn waarop ze werden gerealiseerd. Ze leveren het bewijs dat een gepast activeringsbeleid tot echte resultaten leidt. De projectsubsidie liep eind oktober af.  De initiatiefnemers zullen het project grondig evalueren en actief op zoek gaan naar een doorstart voor dit prachtige initiatief.  De belangrijkste conclusie van W3 is dat veel werkzoekenden vaak niet weten waar ze terecht kunnen om hen te helpen in de zoektocht naar een job, een opleiding of een statuut als zelfstandige. Lokaal Bestuur Geel heeft onder impuls van schepen van tewerkstelling en sociale economie Bart Julliams (N-VA) daarom met VDAB een brochure gemaakt met daarin alle organisaties die werkzoekenden kunnen helpen in hun zoektocht naar werk, een opleiding of het ondernemerschap. Je kan de brochure verkrijgen bij het Sociaal Huis in Geel, OCMW in Laakdal en Meerhout en Werkwinkel in Geel of aanvragen via tewerkstellingscoördinator Kim Leyten, kim.leyten [at] geel.be, 0492 90 10 22.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is