Wist je dat...?

Op 23 juni 2011
1. Wist je dat door de bouw van vele nieuwbouwappartementen  het fietspad ingenomen wordt tijdens de werkzaamheden door bijvoorbeeld een kraan of bouwmaterialen? Er dient een waarborg gestort te worden om ervoor te zorgen dat het fiets-en voetpad achteraf in dezelfde toestand wordt vrijgegeven als voorheen.De stadsdiensten moeten zorgen voor  een degelijke inspectie na de bouwwerkzaamheden om alle gebreken op kosten van de aannemer of bouwheer te laten herstellen in de oorspronkelijke toestand alvorens de waarborg wordt vrijgegeven. De toestand van heel wat mooie fietspaden lijdt onder tal van verzakkingen en oneffenheden door de vele bouwwerken.

N-VA Geel vraagt dan ook dat Geel nauwkeuriger toeziet op het in orde brengen van het fiets-en voetpad zoniet dient dit over enkele jaren opnieuw met belastingsgeld hersteld te worden.
 
2. Wist je dat  de bewoners van de Heistraat het parkeerverbod grondig beu zijn? Dat de gemeente de parkeerverbodsborden totaal onbezonnen en zonder overleg met de buurtbewoners kwam zetten ?  Dat er op één zaterdag twee mensen van de gemeente werden opgevorderd om overal een plastiek zak over de borden te komen trekken? Dat de gemeente een week later dezelfde borden weer kwam uittrekken om ze aan de overkant van de Heistraat te zetten waar er nochtans al sinds mensenheugenis gele 'niet-parkeer lijnen' staan geschilderd (dus waar de borden totaal overbodig zijn). Waar ze tot ongenoegen van de gebruikers dan nog eens in het midden van het voetpad werden geplaatst?
 
3. Wist je dat door de vele appartementen die in de  in de Dokter Van de Perrestraat worden gebouwd  de open ruimte en het groen meer en meer in het gedrang komt?  NVA Geel pleit daarom om een evaluatie te maken over de open weide tegenover "Maak het zelf". 
 
4. De paaltjesproblematiek in diverse straten en dorpskernen is ons al genoeg bekend. Het 'paaltjesdorp Larum' is al zeer lang gekend in de volksmond .Te pas en te onpas worden deze  paaltjes uit gerecycleerd plastic omvergereden. Verkeersremmende maatregelen zijn een must , maar de kostprijs en de werkuren van het steeds opnieuw moeten vervangen van deze paaltjes  is ook niet mis. N-VA ijvert voor degelijker materiaal. Deze paaltjes kunnen eveneens voorzien worden van een veer onderin zodat ze niet bij de minste aanrijding afbreken.
 
5. N-VA Geel pleit voor digitale infoborden in elke Geelse parochie . Nu worden nog steeds handgeverfde planken aangebracht op officiële plaatsen. Dit is weliswaar mooi vakmanschap maar totaal achterhaald. Info voor dergelijke digitale borden kunnen centraal aangestuurd worden en zo gemakkelijk up-to-date gehouden worden. Een investering die zich op termijn terug betaald.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is