Minister Weyts investeert € 87.450 in Kogeka Geel

Op 8 mei 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs
Investering Kogeka Weyts

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 87.450 in Kogeka Geel. Vlaanderen investeert deze regeerperiode een half miljard extra in schoolinfrastructuur. Die investeringsgolf zal dus ook in Geel voelbaar zijn! “Ik ben trots dat de school waar ik mijn Geelse onderwijs carrière ben gestart dankzij minister Weyts de kans krijgt investeringen door te voeren” aldus burgemeester Vera Celis.

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Daarmee investeert minister Weyts deze legislatuur 3 miljard euro in scholenbouw. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.  

Dankzij Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) ontvangt Kogeka Geel via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 87.450. Hiermee zal de PVC dakdichting vervangen worden door roofing op blok A.

“Terwijl er door iedereen hard gewerkt wordt aan de aanpak van de coronacrisis moet ook het reguliere beleid verder gevoerd worden”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We ijveren voor excellent onderwijs in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is