Vera Celis

De kracht van VERAndering

Mijn familie heeft iets met Geel! Eind zestiger jaren begon mijn vader er als ambtenaar bij de registratie en domeinen in de Stationsstraat te werken, tot hij met pensioen ging. In 1987 kreeg ik de kans om les te geven aan het Sint-Dimpnalyceum, nu deel van Kogeka. Zo graag heb ik dat gedaan, heel veel leerlingen heb ik wegwijs gemaakt in de biologie en bijgedragen aan hun opvoeding wanneer ze in het secundair onderwijs begonnen. Op zovelen van hen ben ik bijzonder fier op wie ze als volwassen mensen geworden zijn.

In 2009 werd ik echter verkozen als Vlaams parlementslid en werd de politiek mijn werkveld. Als effectief lid van de commissie onderwijs kon ik met mijn ruime ervaring mee het onderwijsbeleid in Vlaanderen uittekenen. De school, het onderwijs, leerlingen, ik blijf er een heel grote boon voor hebben.

Mijn partij scoorde in 2012 zeer goed in Geel, als lijsttrekker kreeg ik de burgemeesterssjerp. Ondertussen bouwen we 6 jaar ervaring op in het besturen van onze 'Barmhartige Stede', een naam die Geel alle eer aandoet.

Zoveel mensen die ik leerde kennen, zoveel verenigingen die ik heb bezocht, prijzen die ik heb uitgereikt, mensen getrouwd, ... soms ook verdriet mee gedeeld. Zo dikwijls gezellig mogen aanwezig zijn op evenementen, markten, voorstellingen, tentoonstellingen ...

De warmte van heel veel Gelenaars maakt me intens gelukkig en overtuigde me om opnieuw lijsttrekker te zijn voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Ik kruis alvast mijn vingers.