Baasje, zorg goed voor je huisdier!

Op 21 juni 2017, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Onze schepen van dierenwelzijn Bart Julliams heeft naar aanleiding van een aantal incidenten gevraagd aan de bevoegde stadsdiensten om extra maatregelen te nemen.  De hondenloopzones zullen dagelijks meerdere malen gecontroleerd worden op eventuel vergif en er wordt ook uitgekeken naar achtergelaten dieren in geparkeerde wagens.

De extra waakzaamheid komt er naar aanleiding van berichten over een gifstrooier in Lichtaart. Op de hondenweide werden gehaktballen met slakkenvergif teruggevonden. Daarom krijgen de Geelse gemeenschapswachten de volgende dagen de opdracht om een extra oogje in het zeil te houden ter hoogte van de hondenweides aan de bibliotheek en in Leunen. Aan voorbijgangers wordt gevraagd om vreemde zaken te melden bij de politie of de stadsdiensten.

Met het warme weer vraagt de stad ook extra aandacht voor achtergelaten dieren in auto’s. Vorige week overleed nog een pup die achtergelaten werd in een wagen in de Nieuwstraat. Een huisdier achterlaten in een wagen is uit den boze. Dieren hebben sneller last van oververhitting waardoor de organen uitvallen. Een raampje laten open staan heeft geen zin want het is niet het gebrek aan zuurstof dat de dieren parten speelt, wel de hoge temperaturen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is