Bezwaarschrift tegen 150 kV kabel in Geel-Punt

Op 26 juni 2020, over deze onderwerpen: Gezondheid

De veiligheid van de inwoners van Geel is voor N-VA van het allerhoogste belang. Nu de gedetailleerde plannen voor de aanleg van de 150 kV kabel bekend zijn, heeft de partij toch wat bekommernissen met betrekking tot het gekozen tracé. Zo stellen we vast dat op sommige plaatsen de ondergrondse kabel toch wel heel dicht bij de woningen komt en dat er in het dossier geen staalharde garanties gegeven wordt met betrekking tot de limietwaarde van 0.4 μT.

Als lokale afdeling vinden wij het belangrijk dat Elia blijft investeren in de elektriciteitsinfrastructuur die de Gelenaar en de Geelse bedrijven voorziet van een stabiele stroomvoorziening. Echter, we vinden ook dat onze inwoners recht hebben op een veilige en gezonde woning en dat wanneer er veiligheidsnormen zijn ook nutsmaatschappijen zich hieraan dienen te houden.

De volledige tekst van het bezwaarschrift vindt u als bijlage bij dit artikel, en zelf bezwaar indienen kan nog tot en met 3 juli 2020 via de link: https://omgevingsloket.omgeving.vlaanderen.be/publiek/?openbaaronderzoek....

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is