Dalende tendens aantal verkeersslachtoffers

Op 28 januari 2019, over deze onderwerpen: Veiligheid
verkeer-auto-fiets

Vandaag maakte de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout de verkeersongevallencijfers voor 2018 bekend. Deze cijfers tonen aan dat de dalende tendens van de laatste jaren zich verderzet en dat investeren in verkeersveiligheid loont.

Het aantal ongevallen met lichamelijk letsel, maar ook het aantal slachtoffers daalde met twee procent ten opzichte van 2017. Het belangrijkste nieuws is echter dat het aantal zwaargewonden vorig jaar met bijna dertig procent gedaald is in vergelijking met een jaar eerder. Helaas zijn er wel twee dodelijke slachtoffers gevallen op de wegen in de politiezone, wat aantoont dat blijvend inzetten op verkeersveiligheid een absolute noodzaak blijft!

De politiezone kondigt ook aan dat ze de categorie van de zwakke weggebruikers extra aandacht gaat schenken, want 38% van de verkeersslachtoffers vallen nog steeds in deze categorie, met het grootste aandeel ervan fietsers.

Alcohol speelt nog steeds een belangrijke rol in het aantal ongevallen, wat aantoont dat ook in 2019 de politie onverminderd moet controleren op drugs, alcohol, snelheid en afleidingen tijdens het rijden. Tevens zal Agentschap Wegen en Verkeer verder investeren in trajectcontroles.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is