Duidelijke visie op mobiliteit en duurzaamheid

Op 23 maart 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Veiligheid
Popup fietsenstalling

N-VA-schepenen Pieter Verhesen (mobiliteit), Marleen Verboven (toerisme) en Bart Julliams (duurzaamheid) eisen al jaar na jaar dat er tijdens Palmenmarkt voldoende plaatsen zijn voor de bezoekers om hun fietsen te stallen. In het verleden gebeurde dit vaak door nadars te plaatsen waar mensen hun fiets aan konden vastmaken.

Achter deze keuze voor de fiets schuilt een duidelijke visie. Onze N-VA-schepenen vinden het belangrijk om de Gelenaar te stimuleren om te kiezen voor duurzame vervoersmiddelen. Bovendien willen we een overbelasting van de beschikbare parkeerplaatsen in onze stad vermijden.

“Mijn dienst Toerisme is nu ook volop bezig om alle oplaadpunten voor elektrische fietsen in kaart te brengen. We overwegen dan ook om ze mee te nemen in de verdere uitwerking van de ruimtelijke beleidsplannen van de stad”, laat Marleen Verboven weten.

“Voorts maken we samen met provinciaal N-VA-gedeputeerde Luk Lemmens werk van toegankelijke ‘fietsostrades’, zoals de fietsostrade Herentals-Balen die langs de Geelse spoorweg loopt”, vult schepen Bart Julliams aan. “Op die manier zullen we het mogelijk maken voor Kempense fietsers om in de toekomst snel grotere afstanden te kunnen afleggen met de fiets.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is