Een persoonlijke kijk op de gemeenteraad...

Op 9 maart 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Jong N-VA

Iedere maand vragen we één van onze gemeenteraadsleden om een onderwerp naar keuze van de voorbije gemeenteraad te bespreken. Deze maand is onze fractieleider Pieter Cowé aan de beurt. De beslissing om de Halle een permanente invulling te geven na twee succesvolle pop-ups, licht hij graag verder toe.

 

Tijdens de gemeenteraad van maart werd beslist om de horecagelegenheid in De Halle opnieuw permanent in te vullen. Daarvoor wordt een concessie van drie jaar uitgeschreven, die nog tweemaal kan verlengd worden met drie jaar. Het lokale bestuur nam deze beslissing na een succesvolle evaluatie van de twee pop-up-concepten die het afgelopen jaar een invulling gaven aan het voormalige cultuurcafé.

Van april tot september 2019 nam wereldbar La Buena Onda tijdelijk zijn intrek in De Halle. Met hun uniek Zuiders concept voegden zij een zomerse toets toe aan de Geelse markt. De evaluatie van La Buena Onda was positief, waarop het bestuur opnieuw voor een pop-up in De Halle koos. Dat werd pop-upwinterbar ’t Stadhuis, dat in november 2019 opende.

De mannen achter 't Stadhuis deden afgelopen zomer reeds de nodige ervaring op in Bar Gul en dat was te merken op de markt. Ze toverden de voormalige Halle om tot een gezellige kroeg waar het goed toeven was voor zowel jong als oud. Met tal van feestjes in de weekends maar ook workshops tijdens de week wisten ze heel wat Gelenaars naar de markt te lokken.

Initieel was het de bedoeling dat de winterbar eind februari de deuren zou sluiten, maar van het stadsbestuur mogen de uitbaters open blijven tot 16 april 2020 zodat ze nog  een spetterend afscheidsweekend kunnen organiseren. Deze zomer kan er verder gefeest worden want dan openen de uitbaters van ’t Stadhuis opnieuw Bar Gul aan het Sint-Dimpnaplein.

 

Heb je interesse om een nieuwe invulling te geven aan de horecaruimte in De Halle?
Neem dan zeker een kijkje op de website van Stad Geel en waag je kans! https://www.geel.be/stad-geeft-de-halle-opnieuw-in-concessie  

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is