Even een boompje opzetten ...

Op 4 juni 2017, over deze onderwerpen: Milieu en duurzaamheid

Het is u misschien ook al opgevallen, maar er is wel degelijk iets mis met de bomen van de Dr Van De Perrestraat. De bomen werden jaren geleden aangeplant om een ‘groene poort’ te vormen wanneer men Geel centrum binnen rijdt, maar deze ‘groene poort’ blijkt jaar na jaar meer ten dode opgeschreven.

De bomen vertonen duidelijk problemen met schrale bladgroei, dode takken of zelfs quasi dode bomen. Deze situatie is niet alleen esthetisch verontrustend, maar dode takken kunnen afbreken en op de weg of het druk bereden fietspad terecht komen, met alle gevolgen van dien. Ons raadslid Benny Eyckmans nam daarom het initiatief om dit probleem aan te kaarten bij de groendienst van de stad.

De groenambtenaar ging prompt ter plekke de nodige vaststellingen doen, want de oorzaak kan zowel boven als onder de grond zitten. Gebrekkig onderhoud, ziektes, onvoldoende ruimte het zijn allemaal mogelijke redenen voor een gebrekkige groei. Op basis van de verzamelde informatie werd een actieplan opgesteld. Helaas zat er niets anders op dan in de loop van het jaar deze bomen te rooien en in het najaar nieuwe exemplaren aan te planten. Alleen zo krijgen we in de toekomst echt een ‘groene poort’ naar ons centrum.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is