“Geel, bijzonder bekeken” toont unieke reportages door mensen met beperking : Uitnodiging voorstelling 8 december om 19u00

Op 3 december 2015, over deze onderwerpen: Cultuur, Verenigingsleven

“Geel, bijzonder bekeken” is een project over journalistiek voor mensen met een psychische en /of verstandelijke beperking. Sinds 24 juni zijn 40 deelnemers van het MPI, OPZ, Huis De Post en het Dagcentrum in de bib aan de slag als journalist. Op 8 december om 19u kan je in cc de Werft een gratis voorstelling en slotreceptie bijwonen over het eindresultaat van dit project.

 

Onder de artistieke begeleiding van Villa Basta maakten de deelnemers reportages over thema’s die hen raken of waar ze stevig onderzoek naar willen doen. Allerlei onderwerpen kwamen aan bod:  de werking van de Geelse politie, het vraagstuk over vluchtelingen, de liefde, muziek, woonvormen voor mensen met een beperking en hun zoektocht naar de  sympathiekste 'vreemdeling' in Geel.

 

Bijzonder talent

Onze Geelse bib heeft een warm hart voor bijzondere doelgroepen. “Geel, bijzonder bekeken” toont dat mensen met een beperking vooral veel mogelijkheden hebben. Met de voorstelling vervult de bib een droom van mensen met een beperking. Tijdens een liveshow laten de deelnemers in hun puurste vorm zien hoe ze over de gekozen onderwerpen denken. Soms vol humor, dan weer met harde vragen, onbevangen en vol verrassing. Ook burgemeester Vera Celis zal aan een vragenvuur onderworpen worden.

 

Tickets

Op 8 december om 19u kan je in cc de Werft een gratis voorstelling en slotreceptie bijwonen over het eindresultaat van dit project. Tickets zijn gratis maar reserveren is wel noodzakelijk via 014 56 66 66 of res.dewerft [at] geel.be.

 

Bron : persdienst Stad Geel

Marleen Verboven

Schepen cultuur, toerisme, internationale samenwerking en stadsvernieuwing

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is