Geel, Laakdal en Meerhout feesten zonder vuurwerk

Op 26 december 2015, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Gezondheid

Geel, Laakdal en Meerhout willen dit eindejaar feesten zonder vuurwerk. Samen met andere gemeenten en politiezones ondersteunen zij de campagne 'Ik feest zonder vuurwerk'. Hiermee willen ze mensen bewust maken dat het afsteken van vuurwerk heel wat risico's met zich meebrengt.

Er zijn heel wat redenen om geen vuurwerk af te steken. Zo kunnen dieren hevig schrikken van vuurwerk en zo zichzelf of anderen verwonden. Tegelijk is vuurwerk elk jaar verantwoordelijk voor tientallen incidenten met ernstige brandwonden. Brandwonden die je meedraagt voor het leven in ruil voor enkele minuten plezier. Ongetwijfeld wil je ook niet het risico lopen ergens een brand te veroorzaken.

Veilig vuurwerk bestaat niet
Vorig jaar raakten in ons land tijdens de eindejaarsperiode 74 mensen ernstig gewond door feestvuurwerk. Deze cijfers zijn afkomstig van de brandwondencentra en de spoedgevallendiensten.

Vuurwerk beperkt toegelaten
Het afsteken van vuurwerk is zonder voorafgaandelijke toestemming van de burgemeester alleen toegelaten op privédomein op oudejaar tussen 23.45 en 0.45 uur. Op openbaar domein en op andere tijdstippen is altijd toestemming van de burgemeester nodig.

De politie zal tijdens de eindejaarsperiode en zeker tijdens oudejaarsnacht extra toezicht houden. Op de websites van de drie gemeenten en de politiezone kan je meer lezen over de veiligheidstips.

Feest jij ook zonder vuurwerk?
Kom dan je gratis affiche afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis van Geel, Laakdal of Meerhout of bij het hoofdbureel en de wijkkantoren van de politie. Hang de affiche voor je raam. Zo maak je duidelijk dat jij het individueel afsteken van vuurwerk tijdens de eindejaarsperiode een slecht idee vindt en zet je hopelijk andere mensen aan het denken.

Bron : OndernemenKempen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is