Geel Wintert in een feeëriek kader

Op 17 oktober 2019, over deze onderwerpen: Cultuur, Milieu en duurzaamheid, Economie
Tom Corstjens Geel Wintert

Voor de editie van dit jaar neemt de stad de organisatie in eigen handen. Ze besliste om daarbij een meer duurzame piste te bewandelen. De schaatsbaan maakt plaats voor een kunststofschaatsbaan. Dergelijke kunststofbaan heeft als voordeel dat deze niet temperatuurgevoelig is en schaatsers dus geen natte kledij riskeren. Extra voordeel is het lage energieverbruik van de kunststofschaatsbaan. Deze kostenbesparing betekent dat de stad nu de organisatie zelf in handen kan nemen.

Niet enkel de schaatsbaan zal in de 2019-editie anders zijn, ook het volledige plein en omliggende straten zullen er dit jaar anders uitzien. “De stad kiest voor een open constructie waar je vanuit de horecazaken een mooi zicht krijgt over de schaatspiste. De schaatspiste zal ook mooi verlicht worden alsook de omliggende straten” aldus schepen Corstjens. Op het marktplein komen ook de traditionele kermisattracties, de houten chalets en natuurlijk de winterbar met heel wat optredens en thema-avonden.

‘Geel Wintert’ staat gepland van vrijdag 29 november 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. In die periode staan heel wat nevenactiviteiten op het programma, zoals de tweedaagse kerstmarkt, Tractor Kerstrun, Santa Run en shoppingzondagen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is