Geels bestuur maakt werk van vergroening van de Hollestraat

Op 4 december 2017, over deze onderwerpen: dorp in de stad, Milieu en duurzaamheid, Stadsontwikkeling
Beeld van de Hollestraat

In de Hollestraat, een zijstraat van de Groenenheuvel in Sint-Dimpna, wordt werk gemaakt van een vergroening van het straatbeeld. Zo worden er twee mooie esdoorns aangeplant en zal er een kleurrijke kruidachtige beplanting worden aangebracht in de aanwezige plantvlakken en op de bermen tussen de stoep en de voortuinen. De buurtbewoners zullen zo het hele jaar door kunnen genieten van een mooi en gevarieerd kleurenpallet.

In 2009 werden in Geel enkele nieuwe straten gevormd. Eén van deze nieuwe straten is de Hollestraat in Sint-Dimpna, die een zijstraat is van de Groenenheuvel. Omdat we bij N-VA Geel veel belang hechten aan gezellige buurten en straten, gaf onze schepen Bart Julliams zijn goedkeuring aan een vergroening van de Hollestraat. Want ook in deze nieuwe straten moet het groene en gezellige karakter van onze stad tot uiting kunnen komen.

De groenarbeiders zal alvast gestart met enkele voorbereidende werken. Concreet zullen twee rode esdoorns aangeplant worden in de Hollestraat, een boomsoort die zich typeert door zijn mooie herfstverkleuring. De bomen worden maximaal 8 tot 10 meter breed en zo’n 15 meter hoog. Er werd bewust gekozen voor een boom die bij het straatbeeld past, maar die ook in grootte en groeiomstandigheden in de buurt kan aarden. Zo hebben we vermeden dat er gekozen werd voor bomen met te grote wortels, die schade kunnen aanrichten aan de straat en de buurt.

Ten slotte zal er ook in de bermen tussen de stoep en de voortuinen, en in de grote plantvakken een mooie kruidachtige beplanting worden aangebracht. In de grote plantvakken wordt de kruidachtige beplanting op de hoeken afgewerkt met haagbeuk. De kruidachtige beplanting zal het jaar rond een mooi en gevarieerd kleurenpallet in de straat mogelijk maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is