Laat je deze zondag registreren als orgaandonor in het stadhuis!

Op 19 september 2018, over deze onderwerpen: Gezondheid

Op zondag 23 september is het stadhuis uitzonderlijk geopend. Ieder die het wil kan zich dan gratis laten registreren als orgaandonor. Zo kun je er zeker van zijn dat na je dood jouw organen gebruikt zullen worden om andere levens te redden.

In België is iedereen die sterft automatisch orgaandonor, tenzij de familie zich hiertegen verzet. Wil je er toch zeker van zijn dat na je dood jouw organen gebruikt zullen worden om andere levens te redden? Dan kan je je in het stadhuis laten registreren als orgaandonor.

Bij N-VA vinden we het belangrijk dat mensen zich makkelijk en zonder veel moeite kunnen laten registreren als orgaandonor. Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensenlevens worden gered. Dit jaar werd dan ook nog een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel goedgekeurd dat het binnenkort mogelijk zal maken om je online of via de huisarts te laten registreren als orgaandonor. 

Maar voorlopig is dit nog niet mogelijk, en moet je voor een registratie als orgaandonor nog afzakken naar het stadhuis. Daarom stelt Geelse stadhuis in het kader van de actie 'Make Belgium Great Again' deze zondag zijn deuren open om mensen voor orgaanregistratie te laten registreren. Je kan op zondag 23 september zonder afspraak terecht in het stadhuis van Geel tussen 9u en 12u30. Laat deze kans om levens te redden zeker niet voorbijgaan!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is