N-VA Geel bevraagt stadsdiensten over Ecodroom

Op 4 november 2017, over deze onderwerpen: dorp in de stad, Gezondheid, Milieu en duurzaamheid, Veiligheid

De Geelse N-VA-fractie maakt zich zorgen over het uitblijven van enkele werken die nog moeten gebeuren aan de Ecodroom, en stelt zich vragen bij het bouwafval dat nog steeds niet is opgeruimd. Onze fractie sprak hierover met Geelse stadsdiensten, en bekijkt hoe de werken alsnog kunnen worden uitgevoerd zoals vooropgesteld in de bouwvergunning.

Op de Werft, waar vroeger het oude zwembad van Geel te vinden was, bevindt zich sinds enkele jaren het gebouwencomplex ‘Ecodroom’, met daarnaast de nieuwe ondergrondse parking.

Hoewel de bouw van het Ecodroom-project en de ondergrondse parking al even afgerond is, heeft de bouwheer een aantal van de afgesproken werken nog steeds niet uitgevoerd.   Zo moest de bouwheer volgens de bouwvergunning het dak van de inrit van de ondergrondse parking aanleggen als groen dak. Het aflopende regenwater kan dan opgevangen worden in een wadi of poel.

Naast het gebouwencomplex ligt een langgerekte strook braakliggende grond. Hierop liggen nog restanten van de bouw van de het Ecodroom-project die de bouwheer van het complex nog moet opruimen. Het bouwafval is nog zichtbaar aanwezig. Bovendien zou een aanleg van het braakliggend stuk volgens ons alvast een groene meerwaarde kunnen betekenen. Het zou ook kunnen fungeren als ontmoetingsplaats voor de bewoners van de Ecodroom en Boerenkrijglaan.

Onze fractie heeft daarom de betrokken stadsdiensten hierover aangesproken. Momenteel bekijken de stadsdiensten de mogelijkheden om de werken te laten uitvoeren zoals voorzien in de bouwvergunning.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is