N-VA Geel is zeer tevreden met introductie van huisdierensticker in heel Vlaanderen

Op 17 mei 2018, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn
Voorstelling sticker op dierendag

In 2015 lanceerde onze N-VA-schepen voor dierenwelzijn, Bart Julliams, de “Red mijn huisdier”-sticker in Geel. Deze sticker kan worden aangebracht aan het venster of op een plaats in de woning naar keuze. De bedoeling hiervan is dat men, bij extreme weersomstandigheden of brand,  aan de brandweer- of andere hulpdiensten kenbaar maakt welke, en hoeveel huis- en of andere dieren zich in of rondom de woning bevinden. N-VA-minister Ben Weyts volgt nu het Geelse voorbeeld, en introduceert de sticker in heel Vlaanderen.

In 2015 was onze N-VA-minister van dierenwelzijn, Ben Weyts, aanwezig op de tweede Geelse Dierendag. Hier werd de sticker voor het eerst voorgesteld door schepen Bart Julliams en vzw ‘t Geels Hart voor Dieren. Onze stad was hiermee een voorloper in Vlaanderen, en was een van de eersten  waar de huisdiersticker werd ingevoerd. We vermoeden dat minister Weyts destijds goed heeft opgelet, want hij besliste inmiddels om een soortgelijke sticker over heel Vlaanderen te verspreiden.

Uiteraard blijft het redden van mensenlevens prioritair!

Sinds de lancering van de sticker kon de vzw  t’Geels Hart voor Dieren al een duizendtal exemplaren verdelen. De Geelse versie verschilt licht van de Vlaamse  door de zichtbaar rode kleur en werd voorzien van een UV coating.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is