Vredegerecht Geel moet blijven

Op 13 april 2016, over deze onderwerpen: Gemeente, Gemeenteraad
Vredegerecht Ecodroom

Naar aanleiding van de interpellatie van Luc Verguts (open-VLD) op de gemeenteraad van 11 april 2016 wil N-VA Geel het partijstandpunt rond een vredegerecht in Geel verduidelijken. 

Een vredegerecht huisvesten is een kerntaak die een absolute noodzaak is voor een toekomstige centrumstad als Geel. Het partijstandpunt is dan ook duidelijk dat een eventuele verhuis naar een locatie buiten de stadsgrenzen absoluut onaanvaardbaar is. De partij zal daarom op alle bestuursniveaus ijveren voor het behoud van het vredegerecht in Geel.

Binnen het project van de Ecodroom is een nieuwe huisvestiging gerealiseerd voor het vredegerecht. Deze locatie is erop voorzien om het vredegerecht te laten zetelen in de meest optimale omstandigheden en heeft een centrale ligging zowel binnen Geel als binnen de ruimere regio. Bovendien heeft ze belangrijke troeven qua bereikbaarheid, een vlotte verbinding via het openbaar vervoer en uitgebreide parkeergelegenheid in de ondergrondse parking.

Aan deze uitstekende troeven kan niet voorbij gegaan worden bij het eventueel hertekenen van het gerechterlijk landschap op niveau van de vredegerechten, een oefening die op dit moment bezig is. Een consolidatie van verschillende vredegerechten naar Geel lijkt N-VA Geel eerder aan de orde dan een verhuis uit Geel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is