Wij stellen voor: Carla Desirée López

Op 20 juli 2018, over deze onderwerpen: Partij, Verkiezingen 2018
Carla Desirée López

Haar naam verraadt het al. Carla is  geen geboren Gelenaar maar ze  woont hier ondertussen al 25 jaar.

Carla werd geboren in Lima (Peru) op 14 mei 1973 en is op haar twintigste naar België afgereisd om haar studies in Brussel aan te vatten. Het was in Brussel dat zij haar echtgenoot, Jan de Greef leerde  kennen. Later is het koppel afgezakt naar Geel en daar werden hun twee prachtige zonen, Lucas en Jonas geboren. Al die tijd heeft ze sterk ingezet op het leren van de Nederlandse taal en we mogen gerust stellen dat ze hierbij “grote onderscheiding” heeft gehaald. Naast het Nederlands spreekt ze nog perfect Spaans en Frans.

Carla komt uit een cultuur waarin werken, zowel voor mannen als vrouwen, elkaar helpen en het streven naar verbondenheid tussen mensen, centraal staan. De waarden die we als Vlaming eveneens hanteren zijn haar dus totaal niet vreemd.

Carla heeft moeten knokken voor een job en na een passage door Antwerpen en Herentals is zij al enkele jaren tewerkgesteld als team operator in een chemisch bedrijf in Geel. Naast haar voltijdse werkopdracht zet ze zich eveneens in voor een aantal Geelse verenigingen.

De zorg voor ouderen, hen uit de eenzaamheid halen, maar ook de jeugdzorg liggen haar nauw aan het hart.

“Mensen van een andere origine krijgen hier heus wel kansen mits zij zelf ook de nodige inspanningen leveren. Alleen al het beheersen van de taal opent heel wat deuren. Ook vrouwen zouden uit hun isolement moeten gehaald worden en dienen we aan te sporen de stap naar de arbeidsmarkt te zetten.

Binnen N-VA hoop ik in de mogelijkheid te zijn om mijn grenzen nog te verleggen en ga ik graag nieuwe uitdagingen aan.

Ik heb er dan ook bewust voor gekozen om onze lokale N-VA-lijst te versterken, om zodoende mijn bijdrage te kunnen leveren aan de Geelse gemeenschap, die mij al zovele jaren alle kansen heeft geboden."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is