Een persoonlijke kijk op de gemeenteraad...

Op 10 september 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Financiën, Gezondheid, Milieu en duurzaamheid, Ruimtelijke ordening
Een persoonlijke kijk op de gemeenteraad Pieter Cowe

Na twee maanden zomervakantie kwam de gemeenteraad van Geel, op 7 september, voor het eerst terug samen. Hoewel er in de zomermaanden geen gemeenteraad plaatsvond, werkten onze burgemeester en schepenen naarstig door, alsook onze lokale partijwerking stond niet stil. Onze fractie was enthousiast om terug te mogen aantreden tijdens deze eerste zitting van het nieuwe politieke jaar. Ook deze keer verliep de gemeenteraad weer op digitale wijze, maar onze stadsdiensten doen er alles aan om de zitting van oktober terug op een fysieke manier te organiseren.

Tijdens deze gemeenteraad werden enkele belangrijke stappen gezet in dossiers die toch al enige tijd aanslepen. We zijn dan ook blij dat we nu echt aan de slag kunnen met het nieuwe recyclagepark, de kapel van Elsum en de revalidatietuin aan het AZ Sint-Dimpna.

Het huidige recyclagepark, gelegen naast de Ring, voldoet niet meer aan de eisen van vandaag. Het is te klein en daardoor niet optimaal georganiseerd, de ontsluiting zorgt voor problemen en er is geen mogelijkheid voor uitbreiding op de huidige locatie. Het is volgens de meerderheid dan ook de hoogste tijd om te starten met de ontwikkeling van het nieuwe recyclagepark. Zij keurden dan ook met veel enthousiasme het RUP Recyclagepark goed. Dit ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) zal de basis vormen van de ontwikkeling van het nieuwe recyclagepark gelegen aan Winkelom (naast de vestiging van Harley Davidson). Jammer genoeg dachten de oppositiepartijen daar anders over… (5 tegen, 7 onthoudingen)

Ook in het dossier van de kapel van Elsum mochten we enige tijd geleden goed nieuws vernemen.
Minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele geeft een subsidie aan de stad Geel van 191.773,71 euro voor de restauratie van de kapel die zo bepalend is in het Elsumse straatbeeld. Op de gemeenteraad vernamen we dat de stad nog een bijkomende financiële inspanning zal leveren om de restauratie te bekostigen en het bestuur ook nadenkt over het herinrichten van de verkeerssituatie om de kapel mooier en beter tot haar recht te laten komen. Dit vertaalt zich in de oprichting van een werkgroep binnen de gemeentelijke diensten die het stadsbestuur moet adviseren over een goede nieuwe bestemming voor de kapel.

Tijdens de OCMW-raad stonden we als lokaal bestuur een stukje grond af aan het Dimpnafonds om zo de ontwikkeling van een revalidatietuin achter het AZ Sint-Dimpna mogelijk te maken. Samen met Benny Eyckmans behartigde ik dit dossier al tijdens de vorige legislatuur in het Vast Bureau. We zijn dan ook zeer verheugd met de komst van deze revalidatietuin die patiënten van het AZ, maar ook bewoners van het WZC Wedbos en omwonenden, de kans moet geven om op een laagdrempelig manier te revalideren en te bewegen in een groene omgeving.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is