De Geelse Korte Keten

Op 1 mei 2019, over deze onderwerpen: Milieu en duurzaamheid, tewerkstelling, Economie, Economie en ondernemen, Lokale economie, Lokale economie en landbouw
Korte Keten

In het kader van de Week van de Korte Keten slaan 7 landbouwbedrijven in Geel de handen in elkaar. De Geelse Korte Keten zijn landbouwproducenten die hun eigen producten rechtstreeks aan de klant verkopen via een hoevewinkel of markten. Een fietstocht van +/- 25km voert jou samen met je vrienden of je gezin door de groene omgeving van Geel langsheen 5 locaties. Bij elke streekproducent krijg je een unieke blik achter de schermen. Speciale aandacht wordt besteed aan de jonge bezoekertjes. Zij kunnen o.a kalfjes aaien en meerijden met het fruitpluktreintje. Uiteraard krijg je ook de kans om te proeven van bepaalde streekproducten.

Deelnemende producenten zijn: Hoevewinkel Raf Patat (Hondstraat 5, samen met imker Maarten Peeters: aardappelen en honing), De Wolfskamer (Millegemseweg 1: melk), Happy Feed (Eindekens 30: ijs), Aspergehoeve (Doornboomstraat 55: asperges) en Helsen Fruit (Janssen-Pharmaceuticalaan 1, samen met Wolkenhoeve: fruit en varkens). Starten kan tussen 10 en 14u00. 

Op de startlocatie bij Raf Patat krijg je een plannetje van de fietsroute en een stempelkaart. Hou deze stempelkaart goed bij. Ze is de sleutel tot iets lekkers op elke locatie! Daarnaast geeft ze je ook een kans om – door het oplossen van de schiftingsvraag – een mooie en vooral lekkere mand vol streekproducten te winnen!

Meer info: https://weekvandekorteketen.be/event/fietsen-langs-de-geelse-korte-keten-2/
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is