Fluit de staking uit!

Op 27 februari 2018, over deze onderwerpen: Jong N-VA, Partij
Jong N-VA Geel deelt fluitjes uit

Op maandag 26 februari, deelde Jong N-VA Geel fluitjes uit aan de Geelse treinreizigers om hun ongenoegen over de stakingen te tonen. Met deze ludieke actie toont Jong N-VA dat ze de zoveelste staking van één of meerdere vakbonden beu zijn. “Met de goedgekeurde dienstverlening hopen we dat de staking van morgen de laatste is die de pendelaars gijzelt,” zegt Evelien Lievens, voorzitter van Jong N-VA Geel.

Vandaag, 27 februari, staakt de socialistische vakbond ACOD tegen de plannen van de regering-Michel met de zware beroepen. Hierdoor zal in gans het land het treinverkeer verstoord zijn. Studenten, werknemers en treinreizigers worden voor de zoveelste keer gegijzeld door een staking van een of andere vakbond. We zijn het grondig beu dat de werkende en studerende mens hier telkens de dupe van is.

De N-VA pleitte al langer voor een minimale dienstverlening bij het spoor tijdens deze stakingen. In november vorig jaar werd dit goedgekeurd in de Kamer. We dringen aan dat er snel werk gemaakt wordt van de implementatie van deze minimale dienstverlening zodat de treinreizigers bij een volgende staking wel op hun werk geraken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is