Geel haalt een fietstroef binnen ...

Op 16 juni 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Trage Wegen
Fietstunnel

Op 16 juni 2016 kregen we goed nieuws van op het kabinet van Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) over het ingediende project voor een fietstunnel onder de Westelijke Ring (R14) in Geel. Het project werd dan ook met veel inzet van onze schepen van mobiliteit Pieter Verhesen verdedigd in gesprekken met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het kabinet van Ben Weyts.

De nieuwe tunnel, met een geschatte kostprijs van bijna 1,6 miljoen euro, zal er voor de fietsers voor zorgen dat ze de ring kunnen kruisen via een tunnel gescheiden van het autoverkeer op Rauwelkoven. De tunnel is meteen ook een missing link die vervolledigd wordt op de fiets-o-strade Herentals – Balen (F105) en zal het voor het langeafstand fietsverkeer alweer sneller en veiliger maken. De fiets wordt door de Vlaamse overheid gestimuleerd als alternatief voor de auto. Een beleid dat dan ook gepaard gaat met forse investeringen om verplaatsingen per fiets sneller en veiliger te maken.

Het project is 1 van 4 weerhouden Vlaamse projecten waarvoor Europese subsidies (EFRO) kunnen ingezet worden. Zowel op Vlaams (Ben Weyts), Provinciaal (Luk Lemmens) als Geels (Pieter Verhesen en Bart Julliams) niveau wordt er volop door alle N-VA mandatarissen aan de kar van de fiets-o-strades, maar ook van veiligheid en comfort van de fietser in het algemeen, getrokken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is