N-VA Geel steunt Miss Fashion-finalistes met inzamelactie voor blindengeleidehonden

Op 5 augustus 2018, over deze onderwerpen: dorp in de stad, Gezondheid, Mobiliteit
Miss Fashion

Op zaterdag 4 augustus organiseerden verschillende Miss Fashion finalistes, waaronder de Geelse Shani De Peuter, een inzamelactie van plastic dopjes op de markt in Geel. De opbrengst gaat naar de vzw 'Belgisch Centrum voor Geleidehonden' die deze dopjes verkoopt aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt. N-VA Geel was aanwezig om zijn volle steun te betuigen aan dit warme en milieuvriendelijke initiatief!

Deze zaterdag organiseerden Miss Fashion-finalistes, Lana De Raeve, Ina Verbraeken, Pearl Chanpum, Jole Vandervorst, en onze Geelse Shani De Peuter op de Geelse markt een inzamelactie voor de blindengeleidehonden. Merk op: er werd geen geld ingezameld, maar wel dopjes! De vzw 'Belgisch Centrum voor Geleidehonden' zamelt plastic flesdopjes in om ze nadien te verkopen aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt. 

Onder het goedkeurend oog van onze burgemeester Vera Celis en Geels N-VA-lijstduwer Benny Eyckmans werden zaterdagnamiddag alle ingezamelde dopjes gewogen. De Miss Fashion-finalistes hadden zich namelijk voorgenomen om 10 kg dopjes in te zamelen. Maar dat was natuurlijk buiten de gulle Gelenaars gerekend. Er werd geen 10 kg dopjes, maar 175,1 kg dopjes ingezameld! 

In haar slotwoord toonde onze burgemeester zich dan ook tevreden over het resultaat. "Onze barmhartige stede is de perfecte plaats om dit warme initiatief te organiseren", aldus onze burgemeester. Dat hebben de Gelenaars met hun gulle schenkingen opnieuw meer dan bewezen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is