Veiligheidscafé’s betrekken de Gelenaar bij het Geelse veiligheidsbeleid

Op 26 oktober 2017, over deze onderwerpen: Veiligheid

Op 25 september werd in zaal Holvenia een veiligheidscafé georganiseerd voor de inwoners van Holven en Ten Aard. Eerder vonden ook veiligheidscafé’s plaats in Stelen en Sint-Dimpna. Tijdens deze veiligheidscafé’s kunnen de Gelenaren hun vragen en noden op tafel gooien. Zo kunnen we het Geelse veiligheidsbeleid optimaal afstemmen op de problemen en verzuchtingen van de Gelenaars.

Het laatste veiligheidscafé vond plaats in zaal Holvenia, waar de inwoners van Holven en Ten Aard al hun vragen en noden over het Geelse veiligheidsbeleid konden voorleggen en bespreken met het stadsbestuur en de gemeenteraadsleden. Naast onze burgemeester Vera Celis waren ook de Geelse N-VA-bestuursleden Patrick Engelen, Nadine Van den Bergh en Benny Eyckmans van de partij. 

Aan de hand van geponeerde stellingen op grote steekkaarten werd de discussie op gang gebracht. Vragen over de werking van de politie en de brandweer kwamen ruim aan bod. Er werd duchtig gedebatteerd en vele voorstellen, ideeën en bedenkingen werden op flip-charts genoteerd. Op het einde werden alle voorstellen en bemerkingen opgehangen en mochten alle deelnemers met behulp van gekleurde stickers de zaken die zij het belangrijkst vonden aanduiden. Deze resultaten worden door het bestuur meegenomen in de verdere uitwerking van het veiligheidsbeleid.

Bij N-VA Geel waren we alvast zeer verheugd over de inzichten die we via het veiligheidscafé hebben kunnen verkrijgen in de veiligheidsnoden en -vragen van de Gelenaars. Zo onthouden we dat camerabewaking voor de Gelenaars helemaal geen taboe meer is. Ook werd duidelijk dat de Gelenaars graag nog meer willen inzetten op wijkagenten en op sociale media als instrumenten om de veiligheid in Geel te verbeteren. Ten slotte onthouden we dat de verkeerssituatie voor de basisschool in de Kapelstraat onze aandacht vereist. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is