Vlaanderen investeert in een verkeersveilig Geel

Op 3 mei 2017

Minister Ben Weyts, burgemeester Vera Celis en schepen Pieter Verhesen zijn fier om te kunnen aankondigen dat het vele voorbereidende werk van de afgelopen maanden en jaren leidt tot belangrijke investeringen qua verkeersveiligheid in Geel.

Op korte termijn zullen op het grondgebied Geel, en bij uitbreiding de ganse politiezone, een aantal oude analoge flitscamera’s vervangen worden door nieuwere digitale camera’s. De digitale camera’s verhogen de pakkans omdat ze veel efficiënter werken dan de klassieke camera’s met een filmrolletje, maar kunnen ook gebruikt worden om tussen twee punten trajectcontrole uit te voeren.

Trajectcontroles zijn uitermate efficiënt om hardleerse chauffeurs aan te pakken die bruusk remmen voor de flitspaal om vervolgens opnieuw met dezelfde onaangepaste snelheid verder te rijden eenmaal ze de flitspaal voorbij zijn. Onze burgemeester en schepen hopen dan ook dat deze nieuwe investering de dalende trend qua ongevallen, gewonden en doden op het grondgebied kan bestendigen. Want verkeersongeval is er één te veel!

De flitspalen die gaan gemoderniseerd worden op grondgebied Geel zijn:

  • Turnhoutseweg, Geel Ten-Aard
  • Antwerpseweg, Geel
  • Logen, Geel
  • Rijn, Geel

In totaal gaat het om 9 flitspalen voor grondgebied Geel en 18 op het grondgebied van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is