Wereldbar ‘La Buena Onda’ neemt tijdelijk de Halle in

Op 26 maart 2019, over deze onderwerpen: Cultuur

Het Geelse stadsbestuur ging de voorbije weken op zoek naar creatievelingen die een tijdelijke invulling willen geven aan de ruimtes van voormalig cultuurcafé de Halle op de Markt, namelijk het gelijkvloers en de kelderruimte. De drie kandidaten werden door een jury beoordeeld en het contract gaat naar GlokaalPlan.it met hun concept La Buena Onda, een wereldbar in een zuiderse sfeer. La Buena Onda opent haar deuren tijdens Palmenmarkt.

Concept

Buena Onda, wat vrij vertaald ‘goede sfeer’ wil zeggen, wil meer zijn dan een wereldbar. Ze willen heel wat evenementen organiseren zoals workshops, muziekoptredens, kunstexpo’s, comedy, tapasavonden enzovoort. Zowel het interieur als de menukaart zal een zuiders accent krijgen. Speciale koffies, een gezonde eerlijke lunch, wereldse tapas, huisgemaakte sapjes en gebakjes, diverse lokale bieren, zuiderse cocktails … je vindt het allemaal in La Buena Onda. GlokaalPlan.it wil vooral werken met lokale, seizoensgebonden, bio en fair trade producten. Glokaal staat dan ook voor gezond en lokaal, eten én leven met respect voor de wereld.

In de kelder van de Halle wil La Buena Onda ruimte bieden voor workshops, lezingen, live optredens, culinaire avonden of bedrijfsevenementen zoals recepties, netwerkborrels …

Team

De jury beoordeelde de drie voorstellen aan de hand van criteria zoals concept, toegankelijkheid, creativiteit, ervaring rendabiliteit en financieel voorstel. De gekozen kandidaat, GlokaalPlan.it heeft heel wat te bieden. Het werkt met een sterk ervaren team dat bestaat uit Max en Eveline Kamina en Lore Boven. Max Kamina, die twaalf jaar in Geel heeft gewoond, is de drijvende kracht achter vzw Masanka Westerlo en een ervaren eventplanner van onder andere de zomer- en winterbar in Westerlo. Eveline Kamina zorgt voor de boekhouding, events en sociale tewerkstelling. Lore Boven, een Geelse, werkte eerder al in pop-up bars Sprouts, Z-bar Westerlo en het Wereld café in Kasterlee en zal het horeca management op zich nemen.

Opening

Er zal de komende weken volop geschilderd en ingericht worden in dit deel van de Halle. Het openingsevent van wereldbar La Buena Onda vindt plaats tijdens het weekend van Palmenmarkt.

La Buena Onda zal tot eind september haar intrek nemen in de Halle. Als het project positief geëvalueerd wordt door het college van burgemeester en schepenen, komt er misschien nog een vervolg met een ander project.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is