Geels stadsbestuur maakte intrede Sinterklaas mogelijk

Op 28 november 2017, over deze onderwerpen: Cultuur, dorp in de stad, Verenigingsleven
Intrede Sinterklaas

Bij N-VA Geel hechten we veel belang aan leuke Geelse en Vlaamse feesten en tradities. Daarom namen we, samen met onze coalitiepartner, het initiatief om werk te maken van een plechtige intrede van Sinterklaas in Geel. Vorige zaterdag, 25 november, mocht onze burgermeester Vera Celis voor de tweede keer de Sint verwelkomen op de Geelse Markt.

Sinterklaas is weer in het land! En natuurlijk kan de Sint niet overal zijn. Zijn agenda is immers elk jaar weer goed volgeboekt. Niettemin hebben we bij N-VA Geel steeds geprobeerd om de Sint ook in Geel halt te laten houden, en of we hierin geslaagd zijn! Vorig jaar werden Sinterklaas en zijn, uiteraard zwarte, Pieten voor het eerst door onze burgemeester plechtig welkom geheten in Geel  en ook dit jaar was hij ons niet vergeten.

Burgemeester Vera Celis en haar bestuursploeg vonden het echt wel nodig om de Goedheilig Man op een gepaste manier te ontvangen. De ontvangst is na twee jaar uitgegroeid tot een heus evenement, waarbij de Sint op een prachtige koets van het station naar de Markt werd geleid, onder begeleiding van de Bellemannen. Op de Markt volgde daarna een leuke Sinterklaasshow.

We twijfelen er niet aan dat de Geelse kindjes ook dit jaar weer braaf zijn geweest, en dus veel lekkers en veel speelgoed zullen kunnen verwachten op 6 december. We wensen iedereen alvast een leuk Sinterklaasfeest toe en hopen alvast de Sint volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen in Geel!

 

 

Foto © Roger Belmans

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is