Geelse scholen ontvangen subsidie van 60.000 euro voor beweegvriendelijke speelplaats

Op 15 mei 2019, over deze onderwerpen: Gezondheid, Onderwijs, Sport
kinderen

Onder impuls van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters maakt de Vlaamse Regering werk van actieve en gedeelde speelplaatsen. Ze maakt 1,728 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken. Het is ook hun bedoeling om de speelplaatsen voor sport en spel in te zetten binnen een brede schoolwerking en aan te bieden aan het jeugdwerk en de bredere lokale gemeenschap. In onze stad zal bijna 60.000 euro geïnvesteerd worden in een aantal scholen om de speelplaats attractiever en uitdagender te maken. Het gaat om VBS Kompas, VBS de Toverboom, SAIO en SBS Geel-Zuid.

 

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters: ‘Als we in Vlaanderen een echte sport- en beweegcultuur willen, moeten we kinderen en jongeren op zoveel mogelijk manieren en momenten prikkelen om te bewegen. Een origineel ingerichte omgeving, die goesting geeft om te bewegen, is daar een handig middeltje voor.’

 

Als lokale N-VA-afdeling verwelkomen wij deze investering van de Vlaamse Regering. Een kwalitatieve sport- en speelruimte is voor ons een belangrijk aandachtspunt. Met deze investering van onze minister in onze schoolinfrastructuur kunnen we van de soms nog saaie betonnen speelplaatsen echte toffe actieve speelplekken maken die aanzetten om te sporten en te bewegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is