Meer camera’s … meer veiligheid

Op 6 november 2019, over deze onderwerpen: Partij, Veiligheid
veiligheidscamera

N-VA Geel voerde een jaar geleden campagne met de slogan “een hart voor een veilig en welvarend Geel”. Als partij geloven wij sterk in het gebruik van technische hulpmiddelen om de veiligheid van de burger te verhogen en de werking van onze hulpdiensten te ondersteunen. We zijn dan ook enorm blij om een belangrijk programmapunt, namelijk de installatie van extra camera’s, nu al goedgekeurd te zien op de laatste gemeenteraad.

 

Op 27 oktober verscheen al een artikel (https://geel.n-va.be/nieuws/veiligheid-in-geel-de-gelenaar-mag-best-tevr...) op onze website waarin de politiezone fantastische resultaten kon voorleggen op het vlak van handhaving en preventie. Echter, er was ook een duidelijke oproep om te blijven investeren. Daar wordt door deze beslissing quasi onmiddellijk gehoor aan gegeven.

Zo komen er op zes plaatsten extra ANPR-camera’s bij in Geel. Deze slimme camera’s zijn in staat om nummerplaten te lezen en kunnen de politie nuttige informatie geven met betrekking tot gezochte personen, onverzekerde voertuigen of verdachte verplaatsingen. Wanneer deze camera’s een geseinde nummerplaat detecteren slaan ze onmiddellijk alarm en kan de politie ingrijpen om de verdachte te onderscheppen. Zo zijn in de afgelopen jaren al meerdere zaken opgelost of kwam de politie verdachten op het spoor.

Daarnaast komen er ook op vier misdaad-gevoelige plaatsten (Markt, Werft, Bibliotheek en Stationsplein) ook bewakingscamera’s die de politie in staat stellen om continue toezicht te houden op die plaatsen. Vanuit de controlekamer kunnen er in het geval van een melding beelden opgevraagd worden die het toelaten aan de hulpdiensten om onmiddellijk een evaluatie te maken van de ernst van de melding en eventuele verdachten te identificeren.

We danken de politie voor hun goede werk en zijn ervan overtuigd dat ze met deze extra investeringen alleen maar beter uitgerust zijn om hun prachtige werk verder te zetten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is